Aanbod – psycholoog in Rotterdam

Basis Geestelijke Gezondheidszorg

Volwassenen vanaf 18 jaar kunnen bij mij terecht voor behandeling van psychische stoornissen die gekenmerkt worden door onder andere:

  • stemmingsklachten

  • angst, spanning en dwang

  • (enkelvoudig) trauma

  • overbelasting

  • klachten rondom zwangerschap, bevalling en ouderschap

  • klachten als gevolg van persoonlijke valkuilen

Misschien ervaar je klachten die hier niet vermeld staan. Middels vrijblijvend en kosteloos bel- of mail contact kan ik altijd met je mee denken of ik de juiste behandelaar ben voor jou. In mijn behandelingen verwerk ik op maat elementen uit de cognitieve-gedragstherapie, inzicht gevende therapie, schematherapie en oplossingsgerichte therapie. Daarnaast werk ik met EMDR.

Basis Geestelijke Gezondheidszorg is niet geschikt als je heel ernstige, complexe of crisisgevoelige problematiek hebt waarvoor intensieve, langdurige en meer specialistische behandeling nodig is. In dat geval is Specialistische Geestelijke Gezondheidszorg misschien passender.

Cognitieve gedragstherapie (CGT)

Met CGT leer je hoe je gedachten (cognities) je gevoel en gedrag in positieve en negatieve zin beïnvloeden. Niet-realistische en niet-helpende gedachtegangen en gewoontes leer je bij te stellen naar meer realistisch en helpend, zodat je negatieve patronen kunt doorbreken en beter in je vel komt te zitten.

Inzicht gevende therapie

Met inzicht gevende therapie leer je meer over jezelf in de breedste zin van het woord. Pratenderwijs ontdek je steeds meer over waar jouw gedachten, gevoelens en gedragingen vandaan komen. Er worden verbanden gelegd zodat je je patronen en klachten steeds beter gaat begrijpen en duiden en weer overzicht krijgt.

Oplossingsgerichte therapie

Met oplossingsgerichte therapie focussen we ons met name op het hier en nu; waar wil je naartoe? Wat zou daarbij kunnen helpen? Door je doelen heel concreet te vertalen naar hoe die doelen in je dagelijks leven tot uiting zouden komen in oefenbaar gedrag werk je heel praktisch en gericht aan oplossingen.

EMDR

Eye Movement Desensitization and Reprocessing is een therapie vorm voor de verwerking van ingrijpende gebeurtenissen door te focussen op één of meerdere specifieke herinneringsmomenten. Door de herinnering op te roepen en tegelijkertijd een afleidende taak uit te voeren (werkgeheugen belastende taak, zoals oogbewegingen), neemt de herinnering in intensiteit af.

Schematherapie

Met schematherapie onderzoek je hoe onvervulde basisbehoeften in jouw jeugd samenhangen met rigide overtuigingen (schema’s) die je hebt over jezelf en in relatie tot anderen. Je leert meer stil te staan bij wat je nodig hebt (maar in het verleden onvoldoende kreeg) en hoe je dat in het hier en nu op meer gezonde wijze kunt vervullen. Schematherapie is een specialistische behandelvorm die veelal in de Specialistische GGZ geboden wordt. In mijn Basis GGZ praktijk kan ik gezien de kortere duur van de behandeling een introductie in schematherapie geven.

Coaching

Soms lopen mensen tegen klachten of vraagstukken aan die niet onder psychische stoornissen vallen, maar waarvoor begeleiding toch gewenst is om een boost te geven aan je persoonlijke ontwikkeling. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan leren nee zeggen en je zelfbeeld vergroten.

Kirsten den Ouden - psycholoog Rotterdam
Janne Stout

Samenwerking met andere GZ-psycholoog

Ik werk samen met Janne Stout (GZ-psycholoog, werkzaam in Oud-Beijerland en via videobellen). Zij heeft haar eigen aandachtsgebieden. Je kunt via mijn praktijk ook bij haar terecht voor behandeling. Meer praktische informatie hierover is te vinden op de pagina Bereikbaarheid & Aanmelden.

Over Janne Stout

Mijn naam is Janne Stout (1986), GZ-psycholoog. Kirsten en ik kennen elkaar uit onze studietijd en hebben veel samen gewerkt. Naast mijn werkzaamheden bij een instelling in de Specialistische Geestelijke Gezondheidszorg bied ik vanaf heden online en face to face behandeling via mijn samenwerking met Kirsten den Ouden Psychologie.

Je kunt bij mij op dinsdag en woensdagochtend terecht voor Basis GGZ behandeling op locatie in Oud-Beijerland of via videobellen.

Mijn affiniteit ligt bij ADHD, angst, overbelasting, stemming, enkelvoudig trauma en lichte persoonlijkheidsproblematiek. Naast mijn registratie als GZ-psycholoog, ben ik ook geregistreerd als junior schematherapeut en cognitief gedragstherapeut.